Fotboll och spel

Sporten fotboll handlar om att två olika lag möts med syftet att lyckas göra mål hos motståndarlaget. Oftast pratas det om fotbollen som världens mest populära sport. Enligt viss statistik så finns det omkring 240 miljoner personer som är aktiva inom sporten. Var fjärde år sker Fotbolls-VM i ett specifikt land, vilket anses vara ett av de starkaste och mest sedda evenemangen världen över.

FootballFotboll är förutom en populär idrott att delta i också en mycket populär sport att satsa pengar på och tävla med. Många har sina favoritlag men när det gäller att satsa pengar så bör man tänkta taktiskt och gå utefter de chanser som man tror att ett lag har att vinna eller förlora, man skall alltså betta på det lag man man tror har bäst odds. Det vanligaste när man satsar på fotboll är att göra så kallade “ett kryss två” spel – antingen tror man att lag A kommer vinna (1), att det kommer bli oavgjort (x) eller så tror man att lag B kommer vinna (2). Att spela på fotboll kan göras både på en ATG eller online. Det finns flera live casinon som ger dig möjligheten att satsa pengar via nätet och du kan följa resultatet direkt i skärmen. Det är mycket populärt att satsa pengar under mästerskapsturneringar, men även mindre turneringar nationellt går att satsa pengar på.

Lagen är vanligtvis 11 spelare totalt, 10 utespelare och en målvakt för vardera lag. Dessa delas in i försvarare, mittfältare och anfallare och denna uppställning måste presenteras till domaren föra matchen. Totalt skall 90 minuter spelas, vilket är uppdelat på två halvlekar, 45 minuter vardera. När 90 minuter gått och eventuell några minuters övertid, vinner det lag som lyckats göra flest mål. Spelar laget en utslagsturnering, och man efter 90 minuter gjort lika många mål (eller inga alls) så måste ett avgörande ske, genom exempelvis tilläggstid eller straffar. Spelar man inte en match där utslagning gäller kan man istället avsluta matchen med oavgjort.